Over Ons

Visie en kwaliteit

U vindt Peter Winters Osteopathie op locaties waar ook vooruitstrevende (kinder)fysiotherapeuten en/of manueel therapeuten beschikbaar zijn, evenals een diëtiste, een logopediste, een ergotherapeut en een orthopedagoog. Dat is een bewuste keuze. Als osteopaat werken wij graag samen met andere aanwezige (para)medische disciplines, zoals huisartsen. De samenwerking heeft een positieve invloed op het resultaat: uw gezondheid. Daarnaast hebben alle centra waar wij praktijk houden een duidelijke missie. Kwaliteit staat er voorop en u als klant staat er centraal. Bovendien heeft een goede samenwerking met verschillende disciplines meer kans van slagen als deze onder één dak gevestigd zijn.

PETER WINTERS

Peter Winters studeerde in 1996 af als fysiotherapeut aan de Hogeschool in Enschede. Hij deed daarna eerst ervaring op in een particuliere praktijk in Raesfeld (Duitsland), maar zocht al snel naar meer handvatten om mensen te kunnen behandelen. Zo vergaarde hij meer kennis om de oorzaak van klachten beter te kunnen onderzoeken. De cursus manueel therapie volgens Marsman, die hij in 1998 volgde, droeg daaraan bij, net als de bezoekjes aan orthopedische bijeenkomsten.

Studie en titels

De bouw en werking van het menselijk lichaam bleef Winters fascineren. Daarom startte hij met de vijfjarige opleiding voor osteopathie in Amsterdam. De afronding hiervan leverde hem de titel MRO op: Member of the Register of Osteopathie. Na een jaar co-schappen (stage) verdedigde hij met succes zijn thesis, oftewel wetenschappelijk opstel. Daarmee behaalde hij in 2005 officieel zijn osteopathiediploma en de titel DO, MRO: Diploma in Osteopathy.

Start als zelfstandig osteopaat

Op 2 januari 2006 begon Peter Winters als zelfstandig osteopaat in Bergentheim en Hardenberg, op beide locaties in de multidisciplinaire praktijken van De Haere. Samen met een divers team van (para-)medische disciplines biedt hij u er optimale zorg. Sinds 2007 is hij ook actief binnen zijn praktijk in Vroomshoop.

Osteopathie voor volwassenen

Als u gezondheidsproblemen hebt, wilt u het liefst dat deze zo snel mogelijk verdwijnen. Medicijnen pakken vaak de symptomen en verschijnselen aan, maar niet de oorzaak.

Lees meer